Brexit a Riziko referend v České kotlině







Brexit jako varování pro české antibruselské bojovníky 

aneb 
Riziko referend v České kotlině




Myslím, že Brexit je začátkem konce "Velké" Británie, nikoliv EU! Všechny separatistické síly nyní dostaly konečně perfektní argument k rozbití U.K. Skotsko již může začít tisknout vlastní pasy, Irsko nové mapy.





Holt asi Britové zapomněli, že v globalizovaném světě 21. století už nehrají někdejší roli Hrdého Albionu, a odchod z Evropy může pro ně znamenat spíše roli otloukánka, jistou negativní / nechtěnou izolaci a pohřbení Velké Británie – tj. transformaci v Malou Británii - od níž se odtrhnou neanglické provincie a navíc se ocitne v nebezpečném patovém stavu, schizofrenním rozpoložení, kdy min. 48% obyvatel nebude loajálních vlastní zemi, neztotožňujíce se s postavením a směřováním země.



Pokud jde o Czexit, resp. Referendum EU/NATO:

Nedávno bylo zveřejněno, že nejčastějšími používanými hesly českých uživatelů internetu jsou  tato hesla: 123456, "heslo", 12345, 123456789 nebo vlastní křestní jméno. Podle České bankovní asociace používá slabé heslo přes 50% klientů. To jasně znamená, že 50% uživatelů internetu vůbec nechápe ani ty nejzákladnější, nejklíčovější principy kyberprostoru. A právě oni jedinci, kteří s bídou dosáhnou na IQ 100, tvoří drtivou většinu internetových "diskutérů" (trollů) a zároveň jsou i nezavilejšími stoupenci referenda o EU/NATO apod.



Za pozornost stojí ta ruská svatojiřská vlajka v průvodu za "svrchovaný český stát" :


Obecné referendum je nebezpečné v zemi, kde žije tolik hlupáků, kterým se ještě dnes stýská po socialismu, a tudíž jsou schopni odhlasovat i vlastní sebevraždu, pokud jim kryptokomunističtí mesiáši naservírují dostatečně podbízivou demagogii ..... a nejde ani zdaleka o nějaké evropské fondy a dotace, nýbrž o samotné přežití. 




Je možné, že i Británie padne po brexitu na hubu, a to ČR navíc není United Kingdom (které i po brexitu bude třeba nadále součástí Commonwealthu, zahrnujícího 53 zemí plus teritoria pod správou UK, Austrálie a N.Zélandu s  2,5 miliardami obyvatel), nýbrž malá ekonomika závislá na obchodu s EU.


Naši antiatlantičtí blouznivci, horující pro nezávislost, suverenitu, masarykovský odkaz a husitské tradice, by se měli nad sebou zamyslet, když pochodují v jednom šiku s proruskými úderkami jako je Dělnická strana sociální spravedlnosti (DSSS) Tomáše Vandase, Národní demokracie Adama Bartoše, Permanova Alternativa pro Česko či spolek Hej, Občané! Žarka Jovanoviče, o odvěké kremelské páté koloně, KSČM, už ani nemluvě.





Soudného člověka by mělo trknout, odkud antievropský (východní) vítr vane a jaké ideologie a perspektivy representují tito bojovníci proti bruselskému diktátu, když  si uvědomí, že Vandasova Dělnická strana sociální spravedlnosti (DSSS) je členem tzv. "Aliance pro mír a svobodu" nebo "Světového národně-konzervativního hnutí", v jejichž případě není žádným tajemstvím, že jsou přímo napojeny na Rusko, včetně financování.

A není žádnou náhodou, že k založení uvedeného Světového národně-konzervativního hnutí (WNCM) došlo právě během mezinárodního neonacistické konference konané v r. 2015 v Petrohradě pod patronátem ruské ultrapravicové strany Rodina (Vlast) - viz http://rodina.ee/politika/487-natsional-konservatory-vsekh-stran-ob-edinilis


p.s.

"Světové národně-konzervativní hnutí" zastřešuje více než 40 ultrapravicových a neonacistických organizací od Ruska po USA.


"Aliance pro mír a svobodu" (Alliance for Peace and Freedom — APF) sdružuje ultranacionalistické subjekty z celé Evropy, jako je třeba řecký fašistický Zlatý úsvit, italská Forza Nuova (kterou vede bývalý militant napojený na italské fašistické teroristické organizace Roberto Fiore), belgické Národní hnutí (jehož tajemníkem je nepokrytý rasista, popírač holokaustu a člen rady APF Hervé Van Laethem),  Srbská radikální strana Vojislava Šešelja, ale i slovenská Kotlebova ĽSNS.






I průměrně inteligentní člověk (tedy pokud nesleduje cizí zájmy) si musí uvědomit, že odchod z EU by byl pro ČR tragickým, ocitnutím se v pozici někdejší Albánie či Běloruska, izolovaného ostrova uprostřed euroatlantického teritoria, otloukánka, obklopeného ze všech stran územím / hospodářským prostorem EU, v němž realizujeme např. 85% vývozu a odkud pochází téměř 90% přímých investic do české ekonomiky (o byrokracii a celních bariérách komplikujících obchod mimo rámec EU ani nemluvě).


Je úsměvné, cítí-li se kompetentními k rozhodování o výhodnosti setrvání v EU lidé, kteří nejsou povětšinou schopni ani analýzy finančních informací na úrovni rodiny (jak vyplývá z faktu, že 55% tohoto národa spadá objektivně do kategorie finanční negramotnosti, jakož i z počtu osobních bankrotů a procenta zadlužených domácností).

    Řadový občan, který není schopen spočítat si ani vlastní čistou mzdu / daňové zatížení, podíl na HDP či posoudit rizika různých typů finančních produktů (úvěrů, pojistek, hypoték, leasingů) -- kapitalizaci úroků, úvěrové riziko spojené s nesplácením či vliv inflace atd. -- chce rozhodovat o zásadních ekonomických a geopolitických otázkách.




    Profesionálním populistickým politikům (kteří se živí intrikami a nikoliv prací, a obvykle se soustřeďují jen na přežití volebního období, během kterého se snaží ekonomicky zajistit), může být ovšem úplně jedno, zda budeme v EU či nikoliv, resp. ve státě izolovaném, byť i chudém, neboť se jim (a jejich rodinám) bude dařit stejně či dokonce lépe, jelikož jim nebude do jejich "díla" nikdo zvenčí "kecat" a všechny problémy a neúspěchy budou moci svalit na mezinárodní spiknutí, sankce a ochranářskou politiku Západu či pomstu Bruselu - viz putlerovské Rusko.






    Však historii odedávna píší hlavně demagogičtí populisté a jimi zmanipulované emotivní avšak nekvalifikované masy (berani) = proces se nazývá "vůle lidu". Nechat "národ" hlasovat o členství v EU / NATO či OSN anebo přijetí EURA je stejné jako referendum o zrušení daní, elektroměrů a jízdného v MHD, anexi Bavorska anebo o vyhlášení války zemi XY. Dopadne to stejně, jako když budou cestující v letadle nadpoloviční většinou rozhodovat jak má pilot řídit Boeing 747, resp. pacienti hlasovat jak má chirurg operovat. Pojistkou proti masové psychóze a převážení sumy nekvalifikovaných emotivních názorů nad racionalitou je právě – byť nedokonalá − parlamentní demokracie.



Jestliže v r. 2004 bylo referendum obrazně řečeno o volbě přestupu z osobáku na rychlík, pak referendum o czexitu by bylo o volbě, zda pokračovat tímtéž vlakem, anebo z rychlíku za jízdy vyskočit ... tedy situace i rizika diametrálně odlišná.





ALE
Všem antieuro-trollům přeju, aby se jim splnil jejich sen - žít v zemi mimo proklínané NATO/EU, kde nepanuje auro-atlantický kapitalistický zlořád a prohnilá demokracie :) …. třeba ve východním euroasijském kleptokratickém impériu  (viz článek RUSKÁ OPRIČNICKÁ DEMOKRATURA V PRAXI:

Avšak bez toho, že by stáhli do své žumpy i zbytek národa, který se považuje za součást Západu....





Čeští "vlastenci" s ruskými symboly a v tričku s Putinem ....

-------------------------------

Fungování NATO a EU není sice dokonalé, avšak členství v těchto strukturách je i zárukou evropské kolektivní bezpečnosti. Bez této politicko-bezpečnostní struktury by se celá Evropa zmítala v nekonečných více či méně nebezpečných bilaterálních konfliktech: MAĎARSKO versus Slovensko, Rumunsko, Ukrajina, Srbsko; NĚMECKO versus ČR, Polsko, Francie; TURECKO versus Bulharsko, Řecko, Kypr; ŘECKO versus Albánie, Makedonie, Turecko; RAKOUSKO versus Itálie, Maďarsko, Slovinsko; SRBSKO versus Maďarsko, Chorvatsko, Bosna, Kosovo, Slovinsko, Černá Hora, Albánie; POLSKO versus ČR, Litva, Německo, Ukrajina; MOLDÁVIE versus Ukrajina, Rumunsko atd. .....

Na chudé duchem ovšem neplatí žádný argument. Že nevzdělaný hlupák nezná ani moderní historii a tudíž nechápe o čem je řeč v odstavci o historických "bilaterálních konfliktech" (jako třeba problém Terstu, Korutan, Horní Adiže, Burgenlandu / Őrvidéku či Felvidéku, Těšínska, Vojvodiny, Zakarpatska, Banátu, Sedmihradska, Budžaku / Jižní Dobrudže, Thrákie / Rumelie, Epiru, Iónie a Pontu, Pirinského kraje atd.), je celkem pochopitelné. Ovšem aspoň o konfliktech po konci studené války ví každý průměrně inteligentní člověk. A právě počátek 90. let (před rozšířením NATO) byl spojen s nárůstem nových potenciálních hrozeb a otevřených konfliktů, které zapojení všech zúčastněných do společné struktury přinejmenším zadusilo:

1988-1994 Válka o Náhorní Karabach
1990-1992 Válka v Podněstří
1991 Slovinská válka za nezávislost
1991–1995 Chorvatská válka za nezávislost
1992 Válka v Jižní Osetii
1992–1995 Válka v Bosně a Hercegovině
1993 Gruzínsko-abchazský konflikt
1994–1996 První čečenská válka
1997 Povstání v Albánii
1998 Šestidenní válka (Abcházie)
1998-99 Válka v Kosovu
1999 Druhá čečenská válka
2000–2001 Občanská válka v Makedonii
atd ...............................................................


 Bojovníci proti bruselskému diktátu:







Bohužel z řad těchto anonymních potkanů, zlých asociálů, antiamerikanistů a zlomyslných nihilistů, přeškolených bolševiků a latentních nácků, rasistů a antisemitů, kteří se (zatím) presentují jen ústně na internetu,  resp. na ulicích s transparenty (občas s dřevěnou šibenicí), se vždy v historii následně rekrutovali oni aktivní účastníci a organizátoři pogromů, genocid a lynčování (kápové i sonderkommandéři, černosotněnci i rytíři Ku-Klux-Klanu, černokošiláči i revoluční gardisté, SA-mani i lidoví milicionáři) .




Rozumným lidem jsou bláboly oněch magorů ("mladých komunistů") samozřejmě k smíchu, bohužel i takovéto bláboly se v průběhu dějin - za vhodné konstelace a výskytu charismatického vůdce-supermagora - dosti často staly a stávají základem celkem reálných katastrof.
Populaci bude vždy tvořit podstatná část pitomců, kteří jsou náchylní přijmout za svou sebestupidnější ideologii či fantasmagorii - copak dodnes mnozí nekroutíme hlavou nad týdeníky z 50. let, s údivem "Jak se to mohlo stát?" ?



Když tak jen při cestě po ČR (anebo i během jízdy tramvají do centra), koukám, co všechno se už na první pohled změnilo k lepšímu jen za posledních pár let, je mi zároveň smutno při uvědomění, kolik debilů žije mezi námi. Tím nemyslím jen ony imbecily, kteří se realizují vandalským ničením společného majetku - rozbíjením skleněných zastávek MHD, osvětlení, laviček atd. ... Mám tím na mysli i ony zapšklé škarohlídy, nihilistické a zlomyslné provokatéry, kryptokomunisty a obecně onu lůzu, jež se raduje z každého přešlapu, chyby či defektu demokratického systému, s radostí poukazuje na "zlotřilost" kapitalismu a s pokryteckou nostalgií vzpomíná na pohodový „všivot“ v "reál-socialismu" (vědomě či z hlouposti zamlčujíce všechny jeho nedostatky, jež ho přivedly až na smetiště dějin). Jen slepec, hlupák či kazisvět nevidí, že jsme se dopracovali z "frontového a melouchářského státu" až do pozice evropského ekonomického tygra s nejnižší nezaměstnaností, nejvyšším růstem HDP a nejvyšší kupní silou za posledních 70 let. O prodloužení průměrného věku populace a zlepšení životního prostředí nemluvě.

Namísto toho, aby si tito socani, komančové a hlupáci uvědomili a přiznali, že náš národ si žije objektivně "jako prasata v žitě", že naši životní úroveň a běžný standard komunálních služeb, dopravní a spojové infrastruktury, zdravotnictví, školství, životního prostředí nám může závidět 2/3 obyvatel zeměkoule, včetně oné euroasijské rádobyvelmoci (a to je možná ještě můj odhad příliš optimistický), což si já - poměrně zcestovalý člověk - dnes a denně uvědomuji, jakmile vytáhnu paty za Bospor, Ural či gibraltarskou úžinu a mám možnost dennodenně konfrontovat středoevropskou iluzorní představu nouze s bídou opravdovou. (Úmyslně zde ani nezmiňuji rozměr lidských práv, svobody slova a cestování, jelikož to pro onu pakáž nejsou žádné relevantní pojmy). Osobně si i po návratu z pouhého Ruska připadám v ČR či na Slovensku pomalu  jako ve Švýcarsku.


Dokud budou na fórech hlupáci lajkovat kydy o "rohlících za 30 halířů" a obědu za 12 kaček (pomíjejíc, že ani platy dnes nečiní tehdejších 1500 Kč) a snít o švýcarském standardu za bulharskou (českou) pracovní morálku doplněnou rozkrádáním soc. majetku, nebudou spokojeni nikdy.




naši "bojovníci proti militarismu a bruselskému diktátu" - kremelská pátá kolona

******************


     
Pro zapomnětlivé (a mladé "revolucionáře-rentiéry" s Che Guevarou na tričku) DOPORUČUJI  též FB-Album "Báječná léta pod psa" aneb vzpomínky na socialismus:

případně třeba i POCHOD PODLÝCH REVOLUCIONÁŘŮ


Komentáře

ferohrabal píše…
Michael Kocáb: “Komunisté se nám znovu snaží poroučet. Byla chyba je neprohlásit za zločineckou organizaci. Zeman je patolízal, tíhne k autoritativním režimům…”:
https://xtv.cz/archiv/michael-kocab-komuniste-se-nam-znovu-snazi-poroucet-byla-chyba-je-neprohlasit-za-zlocineckou-organizaci-zeman-je-patolizal-tihne-k-autoritativnim-rezimum

Anonymní píše…
Referendum jako ruská ruleta.
https://www.lidovky.cz/nazory/kain-ruska-ruleta-vlada-zkusi-prosadit-referendum-jen-zkusi.A190323_191401_ln_nazory_ele
Anonymní píše…
https://www.lidovky.cz/nazory/petracek-brexit-podle-coenu-verite-ze-britanie-opravdu-opusti-eu.A190322_214900_ln_nazory_ele
ferohrabal píše…
Husitská modlitebna v Teplicích jako svatyně bývalých pohraničníků, stalinistů a přátel Ruska:
https://hlidacipes.org/husitska-modlitebna-v-teplicich-jako-svatyne-byvalych-pohranicniku-stalinistu-a-pratel-ruska/

Populární příspěvky z tohoto blogu

Drtivá porážka Ruska - jediná šance na dosažení míru v Evropě!

Proč nikdo nemá rád Rusko - kromě nácků a rudých švábů

Cestovní zápisky z Ruska aneb Rusko je jiná planeta!