Lži a mýty o INVAZI DO IRÁKU


MYSTIFIKACE O IMPERIALISTICKÉ AGRESI VŮČI MÍRUMILOVNÉMU IRÁKU


Jelikož se neustále setkávám s papouškováním antiamerikanistických "aktivistů" (či ruských švábů) ohledně "imperialistických agresí", neodpustím si poznámku k velmi frekventované mystifikaci ohledně legálnosti mezinárodní INVAZE DO IRÁKU. Každý, kdo se účelově nevyhýbá seriozním informacím, dobře ví, že ke spojenecké invazi v Iráku došlo až poté, co předtím Saddámova armáda obsadila Kuvajt a hrozil válečný konflikt mezi Irákem a Saudskou Arábií a dalšími státy Zálivu, jenž by rozpoutal válku v celé oblasti Středního východu, neuralgickém bodu globální bezpečnosti! Je zřejmé, že nebýt spojenecké invaze, možná by byli už Kurdové vyhlazeni,  natož, aby Kurdistán získal autonomii.



A zrovna tak všichni informovaní lidé dávno ví, že zakázané chemické zbraně v Iráku opravdu byly ještě během druhé spojenecké invaze a bohužel dodnes ještě jsou .... a vzhledem  k nedávné i současné situaci, kdy mnohé inkriminované oblasti nejsou pod kontrolou vládních sil, nikdo nebude zveřejňovat detaily o současném stavu a lokalizaci zbylých údajných skladů

Ostatně důkazem jejich existence jsou i tisíce mrtvých Kurdů, které nechal za použití bojových plynů Saddám povraždit v severním Iráku (viz: Genocide in Iraq: The Anfal Campaign Against the Kurds; by George Black, Human Rights Watch, 1993;  nebo třeba www.casi.org.uk/info/usdocs/senatecw8810a.pdf),  jakož i přetrvávající zdravotní problémy stovek spojeneckých vojáků, kteří s nimi přišli do styku.

Skupina 1400 lidí Iraq Survey Group (ISG), jejímž úkolem bylo najít v Iráku zbraně hromadného ničení, které Husajnův režim vlastnil a vyvíjel, našla sklady ZHN a infrastrukturu, která mohla být k jejich výrobě využita. V závěrečné zprávě, známé také jako Duelfer Report,  je uvedeno, že byly nalezeny přinejmenším chemické ZHN vyrobené prokazatelně před r. 1996 a výrobní zařízení a množství chemikálií dvojího určení, ze kterých by se daly zbraně vytvořit (přičemž je úplně jedno, jakého původu a stáří byly tyto chemické zbraně - Husajn totiž podle rezolucí RB OSN z r. 1990 nesměl mít v té době vůbec žádné zbraně hromadného ničení a sám od r. 1997 tvrdil, že už žádné ZHN nemá!). Dále byl v Iráku nalezen sklad koncentrovaného přírodního uranu.













Jak uvádí Loftus Report, došlo ale k pochybení Iraq Survey Group (ISG), která objevila sklad jaderného materiálu a koncentrovaného přírodního uranu, který byl dle Johna Loftuse poté záhadně odcizen z nehlídaných skladišť. Tyto jaderné materiály byly podle izrealské zpravodajské služby odvezeny do zařízení v Deir al-Zúru v Sýrii. Britské, ukrajinské a americké zpravodajské služby se shodují, že Rusko pomohlo Saddámovi v posledních dnech před invazí všechny chemické látky a sloučeniny k výrobě chemických zbraní přemístit do Sýrie. Chemické látky a sloučeniny, které Saddám v obrovském množství vyráběl,  nezlikvidoval a dle nalezených dokumentů ještě několik měsíců před invazí nakupoval nejen zakázané látky k výrobě nervového plynu, ale dokonce si objednal chemické sloučeniny k výrobě cyklonu B, ačkoliv podle rezoluce Rady bezpečnosti OSN č. 678 a č. 1441, nesměl Irák vlastnit žádné ZHN ani zařízení na jejich výrobu ani vést žádné vědecké programy, které by k držení ZHN směřovaly.

Je opravdu zajímavé, že podle kritiků invaze nebyly údajně v Iráku v té době řádné ZHN a přitom Islámský stát disponuje ještě v listopadu 2016 během bojů o Mosul raketami s hlavicemi naplněnými bojovými plyny jako chlor a yperit! Kdepak se tam asi vzaly tyto plyny? Těžko si je džihádisti navařili někde v garáži, že?


Facka konspiračním teoretikům: Chemické zbraně v Iráku opravdu byly.

Převzato z portálu ArmyWeb  
Téma zbraní hromadného ničení v Iráku i po mnoha letech stále budí vášně. Není divu, koneckonců provést vojenskou invazi a svrhnout diktátora s argumentem, že je vybaven zbraněmi hromadného ničení a pak u něj najít jen hromadu zastaralých a zrezivělých chemických dělostřeleckých granátů, zakopaných před mnoha lety na hranicích s Íránem během vzájemné války, je docela trapas. Tedy...byl by, nebýt tajné operace CIA s názvem Avarice, která proběhla v roce 2005. Operace byla však držena v tajnosti až do roku 2015, a to nejen před veřejností, ale i před drtivou většinou amerických ozbrojených složek.
16NERVEAGENT1-facebookJumbo
Foto: Chemické zbraně v Iráku mohly představovat opravdové riziko | YouTube
Na této operaci spolupracovala CIA s podstatně méně známými Military Intelligence Corps (MI), což je rozvědná služba US Army a specialisty z protichemických a pyrotechnických jednotek. Jejím cílem bylo maximálně vytěžit dodnes neznámého iráckého informátora, který podle svých slov měl jednak k dispozici informace o veškerých chemických zbraních na území Iráku a jednak byl údajně schopen tyto postupně získat a předat Američanům. 
Tajné služby se rozhodly tento zdroj využít a výsledkem byl až nečekaný úspěch. Informátor jim postupně předal více než 400 kusů řízených střel, balistických raket, hlavic a další chemické munice různého typu a stavu, a to v několika dávkách, kdy se vždy ozval ústředí CIA v Bagdádu, když měl k dispozici další zbraně a dohodl se na předání.
MOPP_4_high_res
Foto: Americké jednotky riziko použití chemických zbraní opravdu nebraly na lehkou váhu | Wikimedia Commons
Největší najednou získané množství bylo 150 leteckých raket, tedy taktických chemických zbraní. Odměněn byl finančními prostředky v neznámé výši, jinak řečeno, rozvědka od něj zbraně prostě kupovala. Veškeré předané zbraně byly zanalyzovány a následně zlikvidovány armádními odborníky, přičemž bylo zjištěno, že některé z nich obsahovaly mnohem kvalitnější a nebezpečnější typy chemických zbraní, než jaké rozvědka ve vlastnictví Saddáma Husajna očekávala. Jednalo se například o vysoce koncentrovaný a tedy smrtelně nebezpečný sarin. 
Šlo o největší množství zbraní hromadného ničení, které se podařilo od invaze do Iráku získat. Ačkoli v době, kdy celý svět kritizoval USA, protože jejich oficiální důvody pro invazi do Iráku považoval za liché, by zveřejnění tohoto nálezu obrovsky pomohlo obrazu USA a administrativy prezidenta Bushe, nebylo to z důvodu přísného utajení operace možné. Ačkoli tento nález nedokazoval, že Saddám Husajn aktivně vyrábí nové zbraně hromadného ničení, bylo zcela zřejmé, že jeho režim moderními chemickými zbraněmi hromadného ničení disponoval. Primární cíl operace byl každopádně splněn; podařilo se dostat pod kontrolu všechny nebo alespoň téměř všechny chemické zbraně hromadného ničení na území Iráku, které by jinak mohly být použity proti koaličním vojskům nebo skončit v rukou teroristů. Pravděpodobně i díky této operaci k žádnému skutečnému chemickému útoku za celou válku nedošlo.
180726-M-SP532-0079
Foto: Protichemický výcvik je aktuální i dnes a většina armád na to své vojáky připravuje | oficiální web USMC
Stejně jako není známa identita tohoto informátora, není známo ani to, jak se k informacím i samotným zbraním dostal. Dle některých poměrně smysluplných teorií se jednalo o vysokého důstojníka bývalé irácké armády či vysoce postaveného činitele Saddámovy vlády, tyto teorie však nikdy nebyly potvrzeny. Zdroj rovněž nikdy neodhalil, odkud jím předané zbraně pocházely, dle některých spekulací však byly původně uskladněny ve městě Amarah, které irácká armáda používala jakožto předsunutou základnu během války s Íránem, během které chemické zbraně poměrně běžně používala.
Z bezpečnostních důvodů zůstala tato operace utajená až do roku 2015, kdy byla většina informací odtajněna, avšak světová pozornost se již upírala na jiná místa, než je Irák a tento poměrně zásadní poznatek tak proběhl bez většího povšimnutí. Zajímavostí je, že zápletka povedeného válečně-špionážního filmu Zelená zóna s Mattem Damonem v hlavní roli je ve spoustě ohledů dosti podobná průběhu Operace Avarice. Na tom by nebylo nic zvláštního, příběh koneckonců vyloženě vybízí ke zfilmování, kdyby ovšem tento film neměl premiéru už v roce 2010. Můžeme se tedy rozloučit mottem všech konspiračních teoretiků: Náhoda? Nemyslím si ;-)
Video: Trailer k filmu Zelená zóna, který je nápadně podobný skutečným událostem okolo operace Avarice / YouTube
  Autor: Griffon



***********************************************************************************

Nemám ovšem čas ani energii stále dokola každého zvlášť usvědčovat z omylu či lži a vyvracet dávno vyvrácené mystifikace. Kdo chce, ten si pravdu najde sám! Aspoň pro základní motivaci k hledání či uvažování doporučuji začít zde:








A hlavně, kritici invaze do Iráku pomíjejí nebezpečí pro region i svět, jež v sobě – kromě reálně hrozícího válečného konfliktu mezi Irákem a Saudskou Arábií a dalšími státy Zálivu − skrývala rodící se rusko-irácká koalice. Ve světle následujících událostí (ruské anexe Abcházie, Jižní Osetie a Krymu, rozšiřování sítě ruských zahraničních základen a pokusů posunout hranice teritoriálních vod v Arktidě až k severnímu pólu a zvláště v kontextu existující aliance rusko-syrské) se jeví zcela reálným nebezpečí spojenectví Saddáma Husajna a Putina, resp. vzniku Osy MOSKVA-BAGDÁD-DAMAŠEK.

Pro zasvěcené není přece žádným tajemstvím, že iráčtí zpravodajci absolvovali kurzy ve speciální škole SVR [Služby vnější rozvědky] v Moskvě dokonce ještě těsně před americko-britským útokem. Během války v Zálivu pokračovaly ve své práci rezidentury SVR a vojenské rozvědky [GRU] při ruském velvyslanectví v Bagdádu. Jejich úkolem bylo zajistit archívy zvláštních služeb Saddáma Husajna a nábor mezi iráckými důstojníky a agenty! (Jen několik dnů před počátkem anglo-americké operace přijely do Bagdádu dvě skupiny "silové podpory" SVR zvané Clona.).





Vždyť SSSR patřil i k hlavním dodavatelům konvenčních zbraní do Iráku za vlády Saddáma Hussaina (dodal mu např. rakety SCUD - hlavní nosiče zbraní hromadného ničení), v čemž Rusko pokračovalo a zároveň bojkotovalo akce mezinárodního společenství proti Saddámovi. (Sovětští poradci působili v Iráku od 60.let. Komunistický blok dodal do Iráku tisíce tanků, bojových vozidel pěchoty, obrněných transportérů a dělostřeleckých systémů, stovky letadel a prostředků protivzdušné obrany a zajišťoval výcvik pro tisíce příslušníků obsluh - zhruba 70 % irácké výzbroje. V r. 1987, v době vrcholící irácko-iránské války, objem irácko-sovětského obchodu např. vzrostl o 46% oproti r. 1986.)


Není ostatně pochyb, že ani operace „Islámského státu“ neřídí žádní fanatičtí islamisté, parta primitivních psychopatů, nýbrž zcela racionálně uvažující bývalí důstojníci irácké tajné služby, kteří absolvovali výcvik v KGB, SVR a GRU, využívající islamistickou ideologii pragmaticky pouze jako nástroj k dosažení mocenských cílů (viz např. https://kyleorton1991.wordpress.com/2015/04/21/saddam-husseins-regime-produced-the-islamic-state/). Pro ně jsou pak oni vraždící pomatenci jen figurkami na šachovnici. Během let 1973-2003 působilo v Iráku na 70.000 ruských vojenských poradců, z nichž mnozí působili jako zpravodajští a bezpečnostní specialisté. To je známo i z dokumentů objevených v Iráku v r. 2003 (viz  třeba "The World Was Going Our Way The KGB and the Battle for the Third World" by Christopher Andrew & Vasili Mitrokhin, N.York: Basic Books, 2005: http://www.meforum.org/973/the-world-was-going-our-way, resp. http://www.strategypage.com/htmw/htintel/articles/20061010.aspx nebo http://www.nationalobserver.net/1999_winter_campbell.htm ).

 Iráčtí zpravodajci absolvovali kurzy ve speciální škole SVR [Služby vnější rozvědky] v Moskvě dokonce ještě těsně před americko-britským útokem. Během války v Zálivu pokračovaly ve své práci rezidentury SVR a vojenské rozvědky [GRU] při ruském velvyslanectví v Bagdádu. Jejich úkolem bylo zajistit archívy zvláštních služeb Saddáma Husajna a nábor mezi iráckými důstojníky a agenty! (Jen několik dnů před počátkem anglo-americké operace přijely do Bagdádu dvě skupiny "silové podpory" SVR zvané Clona.).

Ruská zahraniční politika je stejně nová, jako chvalozpěvy ruských politiků na masového vraha Stalina či nedávná tvrzení ruských oficiálních médií o oprávněnosti okupace ČSSR (kvůli hrozícímu ozbrojenému převratu / vpádu imperialistů a fašistů) nebo pozvání okupačních vojsk A. Dubčekem v 68.

Pro naivní snílky žijící v iluzi o "Novém Rusku" by měl být varováním provokační článek s názvem "Československo by mělo být Sovětskému svazu za rok 1968 vděčné: historie pražského jara", který zveřejnil server televize Zvezda, oficiální mediální kanál ruského ministerstva obrany, 21. 11. 2017, tedy v den oficiální návštěvy Miloše Zemana v Rusku.
Ústředním motem tohoto pamfletu je, že "Invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa v roce 1968 zmařila převrat a zajistila zemi 20 let míru". Už jen tento pouhý článek by měl každému soudnému čtenáři otevřít oči. Zcela jednoznačně totiž ukazuje, že v čele RF stojí nepoučitelní revanšisté. TV Zvezda totiž není nějaký okresní plátek či soukromá regionální televize, nýbrž hlásná trouba Putinova režimu.










Původní článek na webu TV Zvezda byl po protestech čs. představitelů odstraněn, avšak kompletní verzi originálního článku (jakož i linky na další pamflety Maslovského) najdete na mém blogu: http://ferohrabal.blogspot.sk/2017/11/mraz-prichazi-opet-z-kremlu.html





Důvěryhodnost a nezávislost ruských médií dosvědčují oněch pět různých (tj. zfalšovaných), "zaručeně pravdivých" verzí sestřelení malajského boeingu předložených postupně ruskými úřady nebo ruské mysteriózní reportáže o masových demonstracích proti průjezdu US Dragons-konvoje přes ČR.

Polemizovat dokola s bláboly a posměšky kremlobotů, frustrátů a trollů, kteří sem i tak chodí jen provokovat a anebo ukájet svou touhu po zviditelnění je zbytečnou ztrátou energie, času i sebeúcty ..... …. a INTELIGENTNÍM LIDEM (návštěvníkům, kteří mají zájem se zamyslet nad mými argumenty a informacemi bez předběžné zaujatosti) JSOU K DISPOZICI MÉ ČLÁNKY.

např.  "NOVÉ RUSKO" -- PODFUK NEBO ILUZE ? : http://ferohrabal.blogspot.sk/2017/04/nove-rusko-podfuk-nebo-iluze.html    

 „RUSKO - POSLEDNÍ KOLONIÁLNÍ MOCNOST“:  http://ferohrabal.blogspot.sk/2017/04/rusko-posledni-kolonialni-mocnost.html 


nebo   DÍKY BOHU, ŽE SI "AMERIKA HRAJE NA SVĚTOVÉHO POLICAJTA" –

Blbci, kteří jsou živí a dokonce prosperující díky "imperialistickým" intervencím Západu, se nejvíce rozkřikují a tyto kritizují. Na jedné straně blábolí o imperialistických intervencích kvůli boji o naftu (kterou USA naopak exportuje), a na druhé straně klidně používají elektřinu, hromadnou dopravu a cestují letadly, autobusy a auty, která jezdí (na rozdíl od USA jmenovitě právě v EU) hlavně na ropné deriváty z krizových oblastí.

Opravdu úsměvné jsou výkřiky pacifistů", že "žádná cizí armáda nemá vstupovat do jiné země bez pozvání její vlády"? -  to by se v Bosně, Kosovu, Biafře, Burundi, Katanze, Pobřeží slonoviny, Sierra Leone, SAR, Kambodži, PNG, Timoru a Somálsku dodnes vraždilo a v Tádžikistánu a Uzbekistánu (a možná i Pákistánu disponujícímu jadernými zbraněmi) by dnes vládl Tálibán.

Jenže "rozdíl" třeba mezi zásahem v Kosovu či Iráku a anexí Abcházie, Krymu či Osetie naprogramovaný kremlobot nepochopí. A propos klauzule mezinárodního práva se nevztahují na totalitní státy a agresory normami mezinárodního práva opovrhujícími.

Naivní pacifisté a cyničtí oportunisté, kritizující intervence NATO a USA, by se měli zamyslet, co by se stalo, kdyby Západ donekonečna čekal na mandát OSN, který vždy budou vetovat spojenci diktátorů a viníků krizí – Rusko a Čína.

Zajímavé, jak se kremloboti občas cynicky ohánějí (když se jim to hodí) absencí "mandátu OSN", zatímco zároveň jedním dechem označují operaci OSN v Korejské válce, invazi v Iráku či Afghanistánu, anebo Operaci Restore Hope v Somálsku, za "americkou agresi", a na druhé straně obhajují sovětskou agresi vůči Finsku, ačkoliv za ni byl SSSR vyloučen ze Společnosti národů (tj. OSN).  :)

Anebo když ruské Ústavodárné shromáždění a legitimní ruská vláda pozve (v r. 1918) intervenční armády Dohody na pomoc proti bolševickým povstalcům, je to rudými šváby též prezentováno jako agrese vůči ruskému národu a pokus podmanit si Rusko. Ovšem pozve-li ruskou armádu na pomoc proti povstalcům syrský diktátor - je to legitimní bratrská pomoc (jako v Srpnu 68 v ČSSR).

Ostatně většina sólo akcí USA (a NATO) je důsledkem skutečnosti, že OSN je dnes, díky stálému členství hlavních představitelů osy zla – Ruska a Číny – v Radě bezpečnosti a jejich právu veta, takřka impotentní organizací. Tito odvěcí spojenci diktátorů a patroni tyranů a zločineckých režimů (Sýrie, Iránu, KLDR atd.) sabotují jakoukoliv smysluplnou mezinárodní akci. OSN je tudíž akceschopná asi tak, jako kdyby během jednání o Číně, Habeši či Sudetech ve 30. letech měli v RB právo veta Hitler s Mussolinim a Hirohito.

Viz třeba blog  "RUSKÁ PRAVDA" a skutečnost


 =============================================

Neználkům doporučuji články

„TAJEMNÉ POZADÍ ANTIAMERIKANISMU“:

2. STUDENÁ VÁLKA MEZI RUSKEM A ZÁPADEM ??




Komentáře

ferohrabal píše…

Před 30 lety ukázal Saddám Husajn pravou tvář. Dal oběsit britského reportéra:

"Byl jsem jenom novinář, který šel po sólokaprovi." To byla poslední slova britského žurnalisty íránského původu Farzada Bazofta, jehož nechal před 30 lety, navzdory protestům mezinárodního společenství, popravit tehdejší irácký vůdce Saddám Husajn. O necelých pět měsíců později, 2. srpna 1990, napadl Irák Kuvajt a vyvolal první válku v Zálivu.
Zdroj: https://www.denik.cz/ze_sveta/irak-saddam-husajn-poprava-novinar.html

ferohrabal píše…
+

Intervence v Libyi:

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/kaddafiho-valky-v-africe.A110321_160502_domaci_jw

Populární příspěvky z tohoto blogu

Drtivá porážka Ruska - jediná šance na dosažení míru v Evropě!

Proč nikdo nemá rád Rusko - kromě nácků a rudých švábů

Cestovní zápisky z Ruska aneb Rusko je jiná planeta!