Íránská metastáze - klerofašistický nádor Středního východu



Po desetiletích okolkování a podlézání ajatolláhům ze strany oportunistických a nivních evropských politiků, kteří se nepoučili ani z důsledků paktování svých předchůdců s Hitlerem a Stalinem (kteří jim následně málem vykroutili krky), ani z Kimových hrátek se Západem (na jejichž konci se z KLDR stala ještě nebezpečnější), stojí Západ tváří v tvář dalšímu Frankensteinovi, jenž si vykládá ústupky jako jeho slabost, teokratickému, klerofašistickému režimu, a nutnosti tohoto molocha nakonec stejně eliminovat násilím, jen dnes – bohužel – s nasazením větších sil a za větších obětí, než kdyby k tomuto kroku přistoupil před 10 lety.























Ajatolláhové to mají dávno spočítané - válka je jen otázkou času, zatím je chránilo jen mnichovanství oportunistických západních politiků. 
Bohužel, zároveň s fanatickými stoupenci teokracie si to odnesou možná statisíce normálních, nevinných lidí, kteří nemají nic proti Západu a v duchu též nenávidí teokratický režim.






Což prohlašuji na základě osobních zkušeností (byť mnozí truhlíci, kteří - na rozdíl ode mne v Íránu nikdy nebyli , a možná ho nenajdou ani na slepé mapě, - to budou zpochybňovat):



Na rozdíl různých pseudopacifistů (antiamerikanistických švábů a kremlobotů) já myslím, že právě "chirurgický úder" proti Sulejmanimu by měl být pro vedení Iránu varováním před další eskalací jeho špinavých akcí (v Jemenu, Libanonu, Sýrii a Iráku), které jsou právě onou cestou k totální válce na celém S. Východě. 




















Jeho nohsledi z teroristických organizací (Ad Dawah, Badr, Hamás, Hizballáh atd) a Íránem podporovaní spřátelení diktátoři stojí za všemi konflikty v oblasti  (jen idiot může např. věřit tomu, že jemenští povstalci 1) vyrábějí útočné drony v horských jeskyních; 2) že by odtud mohli poslat drony na misi dlouhou baj vočko 1500 km přímou čarou, resp. 2500 oklikou mimo VP SA - zde stačí pohled na mapu):



















Šílenci z Teheránu už dlouho zkoušejí trpělivost Západu. Je načase poslat je do pekla i s jejich atomovým programem a Revolučními gardami exportujícími teror a diverzi po celém S. Východě (od Sýrie a Gazy po Jemen) ... pokud si včas neuvědomí, že jsou v zaměřovači amerických operátorů:







Jestliže vstřícnost ajatolláhů je formulována zhruba ve stylu: "Pokud chcete klid v Perském zálivu, nechte nás vyrábět atomovky a vyzbrojovat raketami guerilly po Středním Východě". Tak, jaký může být výsledek jednání s Iránem, jak doporučuje Rusko, dodávající mu mimochodem raketové systémy???




A propos: Může být teokraticko-klérofašistický íránský režim partnerem pro jednání????




Ti, kdož vykřikují, že „Řešením situace na Středním východě jsou jedině jednání", cynicky ignorují fakt, že třeba vyjednání mírové dohody v Camp Davidu bylo podepřeno hlavně předchozí opakovanou porážkou arabských armád Izraelem anebo faktem, že iránský režim (a jeho palestinští nohsledi) považuje za podmínku stabilizace situace "vymazání Izraele z mapy" a zničení kacířských sunitských režimů v oblasti.


Ohánět se mezinárodním právem v případě íránského režimu – jehož prvním krokem byl únos a věznění diplomatů, jenž podporuje teroristické organizace po celém S. Východě a který má v programu zničení Izraele a genocidu židovského národa – vyznívá jako špatný vtip, potažmo drzost či projev stupidity.

Pokud si někdo vážně myslí, že se s magory z Pchjongjangu či z Teheránu (pro které je mučednická smrt vytouženou cestou do ráje) lze na čemkoliv dohodnout, pak je hlupák anebo cynický pokrytec.

Osobně neznám jediný případ z historie, kdy by se nějaký tyran vzdal moci anebo totalitní režim ustoupil od svých zločinných plánů či agrese pod vlivem domluvy, dialogu, rokování… ze strany mezinárodního společenství. Kdy by bylo dosaženo míru bez použití zbraní či hrozby silou.



Bohužel. DIKTÁTOŘI ROZUMÍ JEN SÍLE (zbraní či ekonomických sankcí). 

Neexistuje jiná možnost, jak eliminovat iránskou hrozbu, než silou (zbraní nebo sankcí). Blázna / fanatika neukonejšíš ústupky a dárky. Právě snahou o mírové řešení konfliktu s Iránem (namísto dávné likvidace jeho zbrojního potenciálu) jsme se dostali na pokraj globální války, mezitím co jsme jednali, rokovali a debatovali, ajatolláhové (stejně jako Kim) vyráběli bomby a štěpili atom. 









Jestliže Írán vyvíjí své rakety pouze na sebeobranu, k čemu by mu měly sloužit rakety s doletem 2500 km 
(schopné zasáhnout střední Evropu) ?








Tragikomické je, že i dnes, 80 let po Mnichovu, se u nás najdou hlupáci, kteří hlásají, že je třeba ustoupit ajatolláhům, Kimovi, Putlerovi, Assadovi, "nedráždit diktátory, starat se jen o sebe .... a bude mír!" (Izraelci k tomu poznamenávají: „Kdybyste byli ve 38. bombardovali Berlín a Mnichov, nemuseli jste skončit v Protektorátu”).

Bohužel. DIKTÁTOŘI ROZUMÍ JEN SÍLE (zbraní či ekonomických sankcí).



Pravděpodobný scénář dalšího děje středovýchodního dialogu




Závislost EU na stabilizaci situace v regionu je zřejmá i z těchto obrázků






A pokud jde o proklamované vymazání Izraele z mapy, pak tomu nebrání ani morální zábrany ajatolláhů (ale ani tento další holokaust nevyprovokují žádné americké aktivity), nedošlo k němu prostě jen díky neschopnosti islámských fašistů a antisemitů tak fyzicky učinit. 







Stejně tak jsou směšné hlášky o vystupňování protiamerických aktivit, vždyť ajatolláhové už celá desetiletí dělají co můžou a nenávist vůči Americe a Izraeli je základem jejich ideologie.

viz bog 








A propos: Největší sranda je, že dnes právě Rusko, které vyzbrojilo diktátory od Kuby po KLDR a vyškolilo vůdce všech středovýchodních teroristů, bombarduje utečenecké tábory a nemocnice, vetem v RB znemožnilo vytvoření bezpečných zón pro uprchlíky a dodává zbraně jak Sýrii, tak Iránu (který neuznává existenci Izraele, resp. má v programu zničení "sionistického útvaru na území Palestiny"), pokrytecky vyzývá ke zklidnění situace a politickému / mírovému řešení (ostatně v zájmu "zklidnění situace" dodalo Assádovi i ajatolláhům rakety S-300, což bude dříve či později impulsem k izraelsko-iránské válce, ne-li ke střetu mezi ruskou Osou zla a Západem).
Stejně jako v případě KLDR, která je odedávna spojená s Moskvou pupeční šňůrou (přímo či prostřednictvím maoistické Číny), jako po zuby ozbrojený Frankenstein, využívaný coby maoistický a putlerovský strašák vůči Západu.












Prekérní je, že Západ (euroatlantická civilizace) je nucen kvůli vlastní sebezáchově stále balancovat mezi islamo-fašistickými režimy a metodou volby "menšího zla" akceptovat jako spojence proti Assádovi tureckého fašistu Erdogana, proti teokratickému Iránu wahabistické Saudy ..... aby nebylo ještě hůř.


Tady nejde o žádné kamarádění, nýbrž životní nutnost, pokud by USA (resp. Západ) vyhlásily nepřátelství všem diktaturám a nedemokratickým, totalitním státům - jsme ve 3. světové válce - stačí se mrknout na mapu na blogu: "PROGNÓZA anebo SCÉNÁŘ PRO KATASTROFICKÉ SCI-FI?" (http://ferohrabal.blogspot.co.id/2017/04/prognoza-anebo-scenar-pro-katastroficke.html  /

 Pseudodopacifistické, populisticko-izolacionistické slogany našich Zaorálků, Filipů a Okamurů připomínají dnes někdejší slova Daladiera/Runcimana: "Dejte Hitlerovi Sudety a bude mír." … "Pročpak by měli naši vojáci umírat za jakousi bezvýznamnou malou zemičku ve střední Evropě?!" .... a jak to dopadlo, ví snad každý s IQ homo sapiense. Poučit se z toho ovšem nedokázal téměř nikdo :(  … včetně většiny krátkozrakých politiků.

Není ostatně ani třeba vracet se až k Mnichovu, stačí si zrekapitulovat, jak se promítly třeba do severokorejských postojů všechny ústupky a 25 let sponzorování korejského komunismu Západem (motivovaného iluzí, že si zaplatíme jeho vděčnost či vstřícnost).
Pro představu: Jen v r. 1999 poskytl Západ hladovějící KLDR potravinovou pomoc v hodnotě 190 mil. USD (z toho 160 mil., tj. 84,5% poskytly nenáviděné Spojené státy). V r. 2001 dostala KLDR z USA, Jižní Koreje a Evropské unie humanitární pomoc v hodnotě 300 mil. USD (EU poskytla Severní Koreji v období let 1995-2016 pomoc v celkové výši přes 366 milionů EUR). V letech 2013-14 vyčlenil Světový potravinový program OSN (WFP) na pomoc hladovějícím obyvatelům Severní Koreje zhruba 200 milionů $ (na nákup c. 200 000 tun potravin) atd.
Paradoxně největší měrou se na humanitární pomoci obyvatelům komunistické země podílejí právě USA, které jsou ústředním objektem nenávistné kampaně severokorejské propagandy. Jen v letech 1995-2005 poskytly Spojené státy Severní Koreji humanitární pomoc v hodnotě 1,1 miliardy dolarů, z toho 60% ve formě potravin a 40% (405 mil. USD) v rámci programu KEDO[1], v němž USA figurují jako třetí největší sponzor po J. Koreji (1,36 mld. USD) a Japonsku (481 mil. USD); EU se v tomto období podílela na programu KEDO zhruba z 20% (121 mil. USD).
V letech 2006-2009 pak Američané dodali do Severní Koreje na 500 tisíc tun potravinové pomoci. Např. ještě v r. 2008, kdy Pchjongjang opustil šestistranné rozhovory o severokorejském jaderném programu a raketových testech a zastavil spolupráci s Mezinárodní agenturou pro atomovou energii (MAAE), činil dovoz amerických potravin 171 000 tun v hodnotě 224 mil USD. Celkový objem potravin darovaných KLDR v rámci programu USAID v letech 1995-2010 činil 2,4 mil. tun.[2]
Však i palestinští vandalové odjakživa pálí vlajky USA, které je do nedávna živily (např. v r. 2016 činil americký příspěvek palestinské samosprávě a Úřadu OSN pro palestinské uprchlíky [UNRWA] 355 milionů dolarů).






[1]              Korean Peninsula Energy Development Organization. Šlo o program zajišťující KLDR bezplatné dodávky topného oleje (mazutu).
[2]              Zdroj: Mark E. Manyin: "CRS Report for Congress, Foreign Assistance to North Korea." Foreign Affairs, Defense, and Trade Division of the CRS. May 26, 2005.






Pokud by Západ svého času dopustil, resp. svou pštrosí izolacionistickou politikou podnítil spojenectví Stalina s Hitlerem, Husajna s Chomejním, Erdogana s Assádem nebo Saudů s Iránem – byl by to konec naší civilizace. Bohužel, toto vyhánění čerta ďáblem je nutnou daní za to, že si tady (v EU i České kotlině) žijeme celkem v pohodě a míru, neřku-li "jako prasata v žitě"!! Bláboly, že bychom Afghánce, Syřany, Korejce atd. "měli nechat, ať si svoje problémy vyřeší sami" nelze přeložit jinak, než "nechme Talibán, ať si dál exportuje do světa heroin a terorismus, ovládne i Pákistán a uchvátí jeho nukleární arzenál, Irán ať si klidně vyvíjí atomové zbraně a bombarduje jimi Izrael či Saudskou Arábii, Assád ať si klidně vyvražďuje své obyvatele a polovinu národa vyžene ze Sýrie, Saddám ať si klidně vraždí Kurdy, vyrábí bojové plyny a atomové bomby, rozbombarduje si s Iránem, Kuvajtem a Saudskou Arábií vzájemně ropné terminály, stejně jako korejský diktátor ohrožující Jižní Koreu i Japonsko, Čína ať si klidně vraždí Ujgury a Tibeťany, okupuje celou Jihovýchodní Asii i ruský Dálný východ, Rusko ať si anektuje třeba celou Ukrajinu i Pobaltí .... hlavně, že my budeme mít klid a nohy v teple".


Každopádně kdyby zatrhnuly Spojené státy iránské a korejské raketové a nukleární hrátky hned v zárodku (když tak třeba v případě KLDR neučinili Kimovi patroni – čínští a ruští "mírotvorci", kteří severokorejský režim vypěstovali a zaštiťovali), nemuseli jsme dnes žít v hrůze, kdy začne III. světová.




p.s.

V souvislosti s krizí okolo Íránu (de facto přetrvávající již od nastolení teokratického režimu v r. 1979) oprašují naši trollové znovu i své "pacifistické" slogany o "okupaci Áfghanistánu".
Ačkoliv se kremloboti a antiamerikanističtí trollové snaží prezentovat mezinárodní vojenské operace v Afghánistánu, jako "okupaci", resp. "americkou agresi" – bez ohledu na skutečnost, že Mezinárodní bezpečnostní podpůrné síly (angl. International Security Assistance Force / ISAF) jsou vojenskou misí ustavenou Radou bezpečnosti OSN (pod vedením NATO)[1].
I kdyby byla pravda, že "Tálibán nikdy neměl ambice šířit se do Evropy" .... (nýbrž "jenom" do Střední Asie[2] a Pákistánu), resp. poskytoval "jenom" podporu Al-Kajdě, která útočila "jenom" v USA – jak tvrdí pseudopacifistické, populisticko-izolacionistické slogany našich Filipů, Okamurů a Zaorálků, připomínající někdejší krátkozraké Daladiera a Runcimana[3] – copak může někdo soudný věřit tomu, že by se Evropy netýkalo, pokud by se islamisté zmocnili pakistánských atomových zbraní, resp. štěpného materiálu, anebo "jenom" rozstříleli ropné terminály v Perském zálivu či přiškrtili kohouty na energovodech (plynovodech a ropovodech) vedoucích z Kazachstánu, Turkmenistánu a Uzbekistánu do Ruska[4], resp. přes Írán do Turecka. Anebo že se Evropy netýká masová distribuce opia z tálibánských plantáží[5], resp. afghánského heroinu a morfia[6], zaplavujícího celý svět?
I pomineme-li nebezpečí zneužití pakistánských atomových zbraní (potažmo štěpného materiálu)[7], tj. jen s ohledem na energetickou závislost Evropy na zmíněném středoasijském regionu a nebezpečí dalšího šíření tálibánské ideologie, je nabíledni, že expanzí Talibánu byla ohrožena spíše EU a Ruská federace (kde žije 30 milionová muslimská populace v regionech sousedících s Kazachstánem), než proklínané USA, nesoucí na svých bedrech největší díl nákladů i obětí protiteroristických operací v Afghánistánu.
Právě vědomí smrtelného nebezpečí, jaké by pro Rusko představovala Střední Asie pod vládou islamistů – ve spojitosti s rapidním nárůstem vlastní muslimské populace[8] a obrovskou komunitou středoasijských migrantů / gastarbeitrů[9] – bylo důvodem, proč se během tádžické občanské války v letech 1992-97 ruská armáda zapojila do bojů proti povstalcům a proč se i dnes ruské jednotky podílejí na ostraze tádžicko-afghánských hranic.
Zdánlivě paradoxně největší zárukou bezpečnosti Ruska (pokud jde o riziko infiltrace islamismu) byla právě masivní přítomnost nepřátelské americké armády v Afghánistánu v letech 2006-2011 (koncem tohoto období čítal americký kontingent až 30 000 vojáků)!

Viz články  DÍKY BOHU, ŽE SI "AMERIKA HRAJE NA SVĚTOVÉHO POLICAJTA" - http://ferohrabal.blogspot.com/2017/04/diky-bohu-ze-si-amerika-hraje-na.html  
nebo  "ISLAMISTICKÁ AGRESE a ANTIISLÁMSKÁ HYSTERIE POPULISTŮ":  http://ferohrabal.blogspot.co.id/2017/04/islamisticka-agrese-antiislamska.html








[1]              International Security Assistance Force (ISAF) vznikly v prosince 2001 z pověření Rady bezpečnosti OSN, v roce 2003 kontrolu nad ISAF převzalo NATO. Celkem se zúčastnilo operací v rámci ISAF až 64 500 vojáků ze 42 zemí. Operace Trvalá svoboda (Operation Enduring Freedom - OEF) je americkou operací, které se účastní také několik koaličních partnerů. Momentálně působí v Afghánistánu asi 20 000 zahraničních vojáků, z nichž 15 tis. je amerických.
[2]              Důkazem těchto snah (i schopností je realizovat) byl pokus islamistů nastolit obdobný teokratický režim v Tádžikistánu počátkem 90. let, který vyústil v krvavou občanskou válku, a řada obdobných aktivit v dalších středoasijských regionech.
[3]              "Dejte Hitlerovi Sudety a bude mír. … Pročpak by měli naši vojáci umírat za jakousi bezvýznamnou malou zemičku ve střední Evropě?!"
[4]              Až do r. 2009 bylo Rusko hlavním odběratelem turkmenského zemního plynu. Turkmenistán tehdy dodával Rusku ročně 40-50 miliard m3 plynu.
[5]              Afghánistán se podílí 80% na světové produkci opia.
[6]              V posledních letech se přes polovinu celkového objemu opia zpracovává přímo v zemi na heroin a morfium, které se pašují do zahraničí snáze, než opiový sirup.
[7]              Nikoliv pro srandu králíkům měl Pentagon a pakistánský generální štáb vypracovaný plán evakuace nukleárních hlavic z území Pákistánu v případě ohrožení jejich úložiště.
[8]              Podle prognóz odborníků budou muslimové díky až několikanásobně vyšší porodnosti během 10-15 let představovat 30% obyvatelstva Ruska
[9]              I podle nepřesných statistik žije na území RF více než 10 mil. středoasijských migrantů.

***********************************************************
p.s.
Tvrzení, že Západ intervenuje v Africe a Asii kvůli nastolení demokracie, je stejný nesmysl jako, že čeští demonstranti proti gaunerovi Babišovi chtějí "zvrátit výsledky demokratických voleb". Západ, potažmo USA, intervenuje všude proto, aby zabránil destabilizaci celých regionů, která by se dominových efektem přenesla i k nám.








Viz blog DÍKY BOHU, ŽE SI "AMERIKA HRAJE NA SVĚTOVÉHO POLICAJTA" http://ferohrabal.blogspot.com/2017/04/diky-bohu-ze-si-amerika-hraje-na.html  






Komentáře

ferohrabal píše…
Mám obavy, že se krok za krokem naplňují slova článku "PROGNÓZA anebo SCÉNÁŘ PRO KATASTROFICKÉ SCI-FI":
http://ferohrabal.blogspot.sk/2017/04/prognoza-anebo-scenar-pro-katastroficke.html
z 2012. roku :(


Bohužel. I dnes nejméně polovina Iránců (a možná 90% mládeže a vzdělaných lidí) nemá vůbec nic proti Americe a Západu .... a nebýt cenzury, persekucí a strachu, vypadal by veřejný život v Iránu stejně, jako před islamistickým převratem anebo v dnešních Emirátech.
Anna píše…
a to sa má riešiť zabíjaním štátnych predstaviteľov Iránu cudzou armádou?
ferohrabal píše…
https://www.armyweb.cz/clanek/iran-zeme-ktera-pro-sve-vitezstvi-nevaha-poslat-na-smrt-vlastni-deti
ferohrabal píše…
A nejaký návrh, ako ukončiť íránské teroristické aktivity a odstraniť nebezpečie jeho atomového programu, nemáte, soudružko? A propos: štátny predstavitel bol aj SS-obergruppenführer R. Heydrich!
ferohrabal píše…
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/iranci-se-jeste-10-ledna-snazili-dukazy-o-sestreleni-ukrajinskeho-letadla-zakryt-86166
ferohrabal píše…

Íránský režim přišel o nástroj propagandy. Emigrovala i jediná olympijská vítězka
Včera
Íránem zmítají protesty proti vedení země kvůli sestřelení ukrajinského civilního letadla. Bezpečnostní složky už proti demonstrantům údajně použily ostrou munici, policie to ale odmítá. Pro vládu přišla ze zahraničí nelichotivá zpráva. Olympijská vítězka Kimia Alizadehová, jedna z nejzářivějších sportovních hvězd, emigrovala. „Na nikom z nás jim nezáleží, jsme jen jejich nástroje,“ prohlásila na adresu íránských špiček.
https://ct24.ceskatelevize.cz/3029000-iransky-rezim-prisel-o-nastroj-propagandy-emigrovala-olympijska-vitezka
ferohrabal píše…
https://www.lidovky.cz/nazory/hudema-iransky-cernobyl-teheransky-rezim-nejvic-ublizuje-sam-sobe.A200113_203936_ln_nazory_ele
ferohrabal píše…
https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3052818-iranci-vycinili-islamske-republice-volit-jich-prislo-nejmin-od-padu-saha-v-roce-1979

Populární příspěvky z tohoto blogu

Drtivá porážka Ruska - jediná šance na dosažení míru v Evropě!

Proč nikdo nemá rád Rusko - kromě nácků a rudých švábů

Cestovní zápisky z Ruska aneb Rusko je jiná planeta!