Palachův odkaz a pohled na bratry Mašíny dodnes dělí společnost




  Vztah k Palachovu odkazu jako lakmusový papírek morálky,  potažmo vlastenectví nebo čecháčkovství




Palachův odkaz dodnes dělí společnost na obdivovatele hrdinství / pravdy +  bezpáteřní služebníčky lži, zla a nenávisti. Svým postojem k jeho oběti se každý sám zařazuje do té či oné kategorie. (Totéž se týká vztahu k Mašínům, ale i Havlovi .... )


Tak, jak hysterická represivní opatření režimu před každým výročím Palachovy smrti a nakonec "Palachův týden" (který byl předehrou Listopadu) byly důkazem, že jeho oběť měla smysl, tak nechutné reakce rudých švábů k 50. výročí Palachovy smrti jsou varováním před nepoučitelností komoušů, nesmrtelností lidské blbosti, prohnilou morálkou značné části národa a recidivou rudého moru.

Pro někoho je holt vzorem Jan Hus, Komenský, páter Toufar či TGM, pro jiného Jidáš, Gottwald, generál Lorenc či agent Bureš.



Zbabělci mají vždy potřebu zpochybnit, bagatelizovat či zesměšnit hrdinství či oběť. ... Každý, kdo odsuzuje či zpochybňuje smysluplnost Palachovy oběti, by měl uvést, jak bojoval proti zrůdnému režimu a okupaci ON (potažmo jeho rodina).

Lůza, někdejší kolaboranti a potomci a pobratimové někdejších kolaborantů, bagatelizující a zesměšňující ještě dnes v internetových komentářích (žlučovitých zvratcích) Palachův čin (stejně jako Havla i Listopad) si opravdu nezaslouží nic jiného, než si zopakovat tehdejší historii, resp. vyvzdorovanou estébácko-gangsterskou vládu, kterou reprezentuje agent Bureš a stínová hnědo-rudá NF.







Z řad těchto (povětšinou anonymních a zbabělých) ubožáků se po celé generace rekrutují "užiteční idioti" všech diktátorů a kolaboranti s každým okupačním režimem. Není divu, že u nás totalita vydržela celých 50 let.

       Ani se nedivím, že zbabělci jsou alergičtí na zrcadlo, v němž vidí zas a znovu jen zbabělého a zakomplexovaného potkana… A Jan Hus, Palach, Havel, Horáková či bratři Mašínové rovněž každému zbabělci, křivákovi či bývalému kolaborantovi nastavují takové pomyslné zrcadlo. Proto ta hysterie v krysích řadách.


     Zrovna tak se nedivím, že tito frustráti, zakomplexovaní a zlomyslní anonymní nýmandi, jsou vesměs zároveň i obdivovateli putinovské kleptokracie, anonismu a antiamerikanismu. Ještě asi dlouho budeme lavírovat na pomezí mezi demokracií a socialismem, přinejmenším do té doby, než vymře generace kolaborantů a naivních hlupáků nostalgicky vzpomínající na "báječná léta pod psa" (viz třeba blog https://www.facebook.com/media/set/?set=a.502456976461054.114553.100000902690635&type=3  )! 


Své názory a odpovědi na předpokládané argumenty trollů jsem již před 40 lety vyjádřil v článku  "PALACH SVĚDOMÍ NÁRODA":














a své názory na tuhle společnost obecně v článku


===========================================






Slušnému člověku je na zvracení, když poslouchá šmejdy snažící se i po 50 letech zneuctít  odkaz  statečného vlastence  zpochybňováním jeho psychického stavu, neštítíc se vědomě manipulovat i s dávno vyvrácenými lživými tvrzeními komunistické propagandy.


Ale frustrovaný a zbabělý trpaslík se obvykle vždy snaží zviditelnit aspoň ochcáváním kotníků velikána, osobnosti či hrdiny - tak se prezentuje dnes i na internetu pod ochranou anonymity kdejaký ubožák, o kterém by jinak většina národa (a možná ani sousední ulice) v životě neslyšela, využívajíc výhody demokracie, která pro něj byla ještě do Listopadu sprostým slovem. 

Zbabělci mají automaticky nutkavou potřebu zesměšnit, zpochybnit anebo pošpinit jakékoliv hrdinství.


Jestliže ještě dnes někdo vytáhne znovu onen nesmysl o zmanipulovaném naivním chlapci, anebo prosťáčkovi jehož zneužili manipulátoři, kteří mu nabulíkovali, že půjde jen o tzv. "studený plamen", je nad slunce jasné, co tím sleduje.

Již jen proto, že Jan Palach byl velice zkušený amatérský chemik, který se celá léta věnoval praktickým pokusům ... a tudíž moc dobře věděl, co děla, jakož i to, že  "studený plamen" je mystifikace.



Pokud jde o hlupáky podsouvané náznaky, že Palach byl prostě cvok, tyto zlomyslné bláboly stokrát vyvrátili jak jeho přátelé a učitelé, tak odborníci.


Jak potvrzuje i doc. MUDr. Milan Černý (v r.1969 vedoucí týmu psychiatrů a psychologů, který měl k dispozici i kompletní autentickou dokumentaci a osobní svědectví od lékařů kliniky plastické chirurgie v  Legerově ulici):  
         "Jan Palach byl naprosto duševně zdravým člověkem. Vyplývá to z rozmluv, které s ním měli jeho ošetřující lékaři, i z mnoha objektivních zpráv od členů jeho rodiny, jeho přátel a známých. Jeho čin nebyl sebevražedným pokusem, nebyl činem zoufalce - byl to promyšlený burcující akt. To, co uskutečnil, uskutečnil s rozmyslem. Velice přesně zvážil, co by mohlo zapůsobit v době, kdy se po počáteční vlně odporu proti okupantům začaly projevovat známky únavy a pasivity. Chtěl být burcující živou pochodní dalšího boje proti sovětským okupantům."

A dále psychiatr doc. Černý zdůrazňuje: "Jan Palach byl člověkem s výrazným smyslem pro přímost, čestnost, pravdu a spravedlnost. Nebyly u něho zjištěny žádné chorobné znaky osobnosti. V době, kdy mnozí selhávali, kdy se ukazovala slabost lidí, se Palach projevil jako mimořádně statečný člověk, připravený k nejvyšší lidské oběti."
/.../
"Můžeme s naprostou jistotou konstatovat, že ani Jan Zajíc nebyl nemocným člověkem, nebyl psychopatickou osobností," říká doc. Černý. "Stejně jako Palach měl i on výrazný smysl pro pravdu, čest a spravedlnost."
/.../
"Rovněž Evžen Plocek byl člověkem se zvýrazněným smyslem pro odpovědnost, pravdu a spravedlnost," dodává doc. Černý. 

Citováno z článku Karla Pacnera:

http://www.karelpacner.cz/?str=hom&id=244&n=ojedinela-epidemie-sebeupalovani 






 




















p.s.
Když už někteří rudí švábové v souvislosti s výročím Palachovy smrti nakousli i kauzu odbojářů bratří Mašínů, zareaguji i v tomto smyslu:

Tragikomické je, že lidé, kteří mávnou rukou nad masovými vraždami páchanými Revolučními gardami na německých civilistech v r. 1945, tisícovkami obětí komunistických lágrů anebo stovkami civilistů povražděných pohraničníky, se až hystericky rozhořčují nad "vrahy Mašínovými, vraždícími bezbranné příslušníky SNB, milicionáře a funkcionáře KSČ", představitele zrůdného režimu, jehož krédem byla likvidace třídních nepřátel (ignorujíc především fakt, že to bylo ve válce. Komouši přeci vyhlásili válku buržoazii, imperialistům, vykořisťovatelům a třídním nepřátelům!)!











Přitom stejným dechem zpochybňují smysluplnost a hrdinství Palachova činu, který zvolil namísto ozbrojeného boje jako Mašínové zoufalou formu sebeobětování, jelikož si uvědomil, že právě – původně plánovaným – ozbrojeným útokem vůči okupačním jednotkám nebo představitelům kolaborantské kliky by poskytl Sovětům vítanou záminkou k masovému krvavému teroru vůči českému národu. 

Stačilo vzpomenout na osud Budapešti, rozstřílené sovětskými tanky jen dekádu předtím, a desetitisíce mrtvých Maďarů, kteří se v r. 1956 rozhodli bránit svobodu se zbraní v ruce.

Pro připomenutí:








Každému tlučhubovi moralizujícímu o "vrazích Mašínech" bych doporučil zalistovat si v sáhodlouhém výběru komunistických obětí!


Třeba aspoň v albech "BÁJEČNÁ LÉTA POD PSA":

nebo „HISTORIE KOMUNISMU A FAŠISMU V OBRAZECH“:





Zrůdným prizmatem stalinistů (zpochybňujících i miliony obětí GULAGu a masakry "sovětských esesáků" z NKVD) a mladých komsomolců s portrétem vraha Che Guevary na tričku je i s. Ondráček (který nejen, že byl v Listopadu 89 komunistickou "mlátičkou", ale především je na svou minulost patřičně hrdý, o čemž svědčí jeho dosavadní působení ve stejné, komunistické, bandě) ubohou obětí štvanice, stejně jako je NATO nástrojem imperialismu (ačkoliv své impérium rozšiřuje posledních 75 let výlučně Rusko).

Vzhledem k tomu, že nejméně 80% populace (starší dnes 55 let) s komunistickým režimem (založeným na zlodějině, podvodu a lži) přímo či nepřímo kolaborovalo (pokud již se na něm přímo aktivně nepodílelo), stejně jako za Protektorátu, není divu, že i zde nachází skuteční odbojáři, bojovníci proti komunistickému teroru, bratři Mašínové tolik nepřátel. 

Samozřejmě, vždyť se tehdy mohli stát obětí antikomunistické gerily klidně i rodiče těchto komentátorů (bývalí kolaboranti a poskoci komunistického režimu) .... a zrovna tak je pochopitelné, že komunistický fízl Bureš (obklopený kamarilou estébáků) má tolik obhájců a obdivovatelů mezi těmito vrstvami.

Kolik z nich (potažmo jejich rodičů) se stejně razantně postavilo v té době na podporu obětí komunistického teroru anebo odsoudilo řádění májových partyzánů za vraždy neozbrojených nacistů a německých civilistů? Tehdy (oni sami, potažmo jejich rodičové) podepisovali výzvy k oběšení vlastizrádců a nyní mají nebetyčnou drzost odsuzovat Mašíny, kteří odbouchli pár poskoků zločineckého režimu, který se nikdy netajil, že je připraven zlikvidovat kohokoliv, kdo se mu postaví, který se pyšnil odkazem na tradici "revolučního násilí".

A propos: Kupodivu žádný z těchto moralistů / pacifistů nezpochybňuje "vraždění" neozbrojených nacistů partyzány s odůvodněním, že "to bylo ve válce". 

Ovšem v 50. letech jsme byli rovněž ve válce. 

Nevyhlásili snad komouši nesmiřitelný boj, válku buržoazii? Nehlásali veřejně, že jejich cílem je zničit, zlikvidovat třídní nepřátele (což i prakticky realizovali)? 

A nehlásí se dodnes naši třešničkáři a dementní komsomolci, plivající na Mašíny, k odkazu krvelačného maniaka Che Guevary, na jehož rukou lpěla přinejmenším krev stovek vězňů, které vlastnoručně povraždil ve věznici La Cabaña, a který ještě 11. prosince 1964 ve svém projevu v OSN hrdě oznámil celému světu: 

     „Ano, popravovali jsme, popravujeme a budeme popravovat tak dlouho, jak to bude nutné.”[1]

Nemluvě o Guevarově odhodlání rozpoutat III. světovou válku (soudruh Che by neváhal vypálit atomové rakety na USA a rozpoutat armagedonskou poslední bitvu, pokud by jej vystrašení Sověti sami nepraštili přes prsty).





[1]      (Sí, hemos fusilado, fusilamos y seguiremos fusilando...).


Zajímavé je, že třeba v obdivu k majoru Putinovi našim "pacifistům" nebrání ani to, že právě on a jeho KGB (kterou representuje) ještě v 70. letech během „studené války“ systematicky podporovala finančně i logisticky teroristická hnutí a organizace po celém světě (včetně ozbrojeného křídla Afrického národního kongresu, IRA, ETA, Al-Fattahu, Černého září, FARS atd.) a ultralevicových teroristických komand Rudých brigád, Frakce Rudé armády atd (AD, GRAPO, PFLP, PL, N17 ....) řádících v západní Evropě v 60. a 70. letech!), které mají na svědomí tisíce mrtvých civilistů  ... už ani nemluvě o desítkách milionů mrtvých na účtě diktátorských režimů podporovaných Kremlem i soudruhy z KSČ i KSČM (v Kambodži, Eritrei, Číně, Koreji ...)  a desetitisících zmasakrovaných občanů RF ruskou armádou pod Putinovým vedením jen před pár lety. ... kdyby komunisté znali, co to je morálka, mravnost a stud, musela by je hanba fackovat, když si vezmou do huby Mašíny.







Mám pochybnosti, lze-li ještě vůbec považovat ČR za právní stát, jestliže -- navzdory platnému zákonu § 260 / O podpoře a propagaci hnutí směřujících k potlačení práv a svobod člověka ("Kdo podporuje nebo propaguje hnutí, které prokazatelně směřuje k potlačení práv a svobod člověka nebo hlásá národnostní, rasovou, náboženskou či třídní zášť nebo zášť vůči jiné skupině osob, bude potrestán odnětím svobody na jeden rok až pět let.")  a Zákonu č. 198/1993 Sb. ("O protiprávnosti komunistického režimu"), označujícímu komunistickou ideologii za zločinnou  -- dovolují-li si Gottwaldovi a Husákovi pohrobci veřejně a beztrestně obhajovat onen zločinný režim a jeho ideologii, navíc ještě z pozice politických representantů republiky, vysmívajíc se do očí obětem komunismu !?





Jak říká Michael Kocáb: "Krysy už jsou zase tady".
== S Michaelem Kocábem o minulosti, která se vrací
https://forum24.cz/tricet-let-pote-krysy-uz-jsou-zase-tady-s-michaelem-kocabem-o-minulosti-ktera-se-vraci/




















Pro zapomnětlivé (a dementní mladé komsomolce s portrétem Che Guevary na tričku) doporučuji aspoň návštěvu mých tematických alb na FB.


Třeba alba "BÁJEČNÁ LÉTA POD PSA":

nebo „HISTORIE KOMUNISMU A FAŠISMU V OBRAZECH“:







S blbostí a zlomyslností rudých trollů je třeba dennodenně bojovat, jinak nás převálcují. Jelikož stalinismus je de facto satanským kultem, je imunní vůči zdravému rozumu, logice i faktům a tudíž přežívá nadále. Stalinisty/satanisty samozřejmě nepřesvědčí nic. Jde jen o to osvětou před jejich působením chránit aspoň lidi naivní a pomýlené.








================================================
Prameny:

















Komentáře

ferohrabal píše…
Zažívali jsme čirou hrůzu, vzpomíná sestra Jana Zajíce, který se upálil před 50 lety
... Měsíc po pohřbu Jana Palacha vzplála 25. února 1969 na Václavském náměstí v Praze (v průchodu domu č. 39 poblíž kin Letka a Čas) pochodeň č. 2, jak sám sebe nazval student Jan Zajíc. K protestu se odhodlal po Palachově vzoru, symbolicky v den 21. výročí komunistického puče v únoru 1948. Jan Zajíc se po sebeupálení Jana Palacha zúčastnil protestní hladovky před Národním muzeem, kterou ukončil až zásah policie. Zklamán pokračující normalizací, ale i tím, že Palachův protest nevyvolal ve společnosti žádnou dlouhodobější reakci, se rozhodl Palacha následovat. O tom, jaký Zajíc byl a čím vším si prošla jeho rodina, přinášíme svědectví jeho sourozenců Marty a Jaroslava.


https://zpravy.aktualne.cz/domaci/zazivali-jsme-cirou-hruzu-vzpomina-sestra-jana-zajice-jenz-s/r~8ef493dc26eb11e9813eac1f6b220ee8/
Anonymní píše…
Jiří Padevět: Komunismus otevřel dveře podprůměrnosti. Národ přišel o elity.
https://www.ctidoma.cz/osobnosti/2019-03-08-jiri-padevet-komunismus-otevrel-dvere-podprumernosti-narod-prisel-o-elity-48196
ferohrabal píše…
Před 50 lety se zapálil na protest proti okupaci Československa. Izraelský matematik Rips teď navštívil Prahu.
Izraelský matematik lotyšského původu Elijahu (Ilja) Rips, který se před 50 lety, 13. dubna 1969, v Rize polil benzinem a zapálil, se inspiroval příkladem pražského studenta Jana Palacha. Rips vedle sebe umístil plakát "Protestuji proti okupaci Československa". Kolemjdoucí ho uhasili a vzápětí ho zatkla KGB.
Elijahu Rips se narodil 12. prosince 1948 v Rize v židovské rodině učitele matematiky. Po škole studoval v Rize na Matematicko-fyzikální fakultě, kam ho přijali již jako patnáctiletého. Zabýval se především algebrou pod vedením profesora Borise Plotkina. Je jednou z největších kapacit takzvané skupinové teorie, oboru, který je základem kvantové fyziky.
Rips, jehož pokus o upálení byl včas zmařen, byl jen lehce popálen na krku a rukou. Po půlročním věznění a poté, co byl tehdejším sovětským režimem prohlášen za psychicky nemocného, byl odsouzen k psychiatrické léčbě. Díky zprávě o zneužívání psychiatrie proti disidentům adresované mezinárodnímu psychiatrickému kongresu se režim rozhodl propustit Ripse po dvou letech z léčby. Vzápětí požádal o vystěhování, které mu bylo na nátlak mezinárodní matematické obce povoleno.



https://www.reflex.cz/clanek/historie/94495/pred-50-lety-se-zapalil-na-protest-proti-okupaci-ceskoslovenska-izraelsky-matematik-rips-ted-navstivil-prahu.html

Populární příspěvky z tohoto blogu

Drtivá porážka Ruska - jediná šance na dosažení míru v Evropě!

Proč nikdo nemá rád Rusko - kromě nácků a rudých švábů

"RUSKÁ PRAVDA" a skutečnost